X-Amen verificatori de proiecte 2022 – Cui trebuie să-i mulțumim?

Introducere de (des)creștere a moralului

Ca să ne orientăm prin meandrele coontinuului timp-spațiu, să dăm o geană scurtă să vedem că cam care e situația în România la începutul toamnei anului 2022.

După ce s-a dat în bărci ca un adevărat vâslitor ecologist cu Dragnea și cu Ordonanța 13 (Grindeanul gen) și a vânat mistrețu’ cu teroristu’ (Omar Haisam), Marcel mai bate un cui în sicriul economiei cu pomeni electorale.

Între timp generalul de carton cu pensie specială de peste 43.000 de euro pe an își folosește poziția de premier pentru mușamalizarea plagiatului din dotare, cu ajutorul justiției care s-a împuțit de la cap ca peștele și a jurnalistului debil transformat în bufon de palat, păcăliciul care rezolvă pensiile speciale în 30 de zile.

Iar cel mai prost/corupt ministru al (ne)educației demonstrează cât este de incult, dar cât este de capabil să distrugă o generație pentru satisfacerea unor interese de grup. Un ministru al educației care nu face deosebirea dintre o carte de citit și o carte funciară, ar trebui să pună mâna pe o carte poștală și să și-o lipească pe cartea de muncă. Lângă cartea de joc.

Dacă vă întrebați cu se mai ocupă între timp filiala romănească a partidului extremist FIDESZ din Ungaria, nu vă panicați. Fac ce știu să facă de peste 30 de ani, când s-au constituit ilegal pe criterii etnice într-un partid politic imoral de tip balama (votem cu cine lasă la noi să furem și aperă la noi de pușcherie), respectiv să distragă atenția de la politica revizionistă pe care o fac împotriva intereselor României și să taie panglici la mișto pe la grădinițe.

În rest, clasicul cotidian românesc:

UPDATE: A fost rezolvată problema incendiilor la Botoșani, unde BOR face instructajul PSI al enoriașilor. Evident că nu pe moca, că doar benzina în AMG-ul Prefericitului nu e dar divin. Plata o face Ciolacul direct (cică că are și 7 pomelnice bonus la Patriarhie).

FAKE NEWS: Data de 11 septembrie 2022 (zi nelucrătoare) va rămâne în istoria ca un moment de referință și aici nu mă refer la comemorarea atacurilor din New York, ci la prima slujbă cu instructaj PSI din istoria umanității care a rezolvat astfel problema incendiilor zilnice, lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu și lipsa experților tehnici și a verificatorilor de proiecte în domeniu.

Acum, că sunteți plini de optimism ca pensionarii când vine poștașu’ cu 200 de euro sau ca IMM-urile când a dat premierul din Măciucă Ordonanța plafonărilor la energie în ciuda UE, să vedem partea plină a paharului de la examenul de atestare a verificatorilor de proiecte și experților tehnici din sexiunea de vară 2022.

De ce trebuie să mulțumim?

În primul rând pentru că s-a organizat examenul. Trebuie să apreciem. Deci, apreciăm!

A doua treabă care a surprins candidatul a fost înscrierea online la examen. Să vezi și să nu crezi că în țara analogică cu cel mai prost grad de digitalizare din UE, unde tot dosarul cu șină și buletinul e la putere, ministeru’ cu pricina a îndrăznit să facă un pas mic pentru MDLPA, dar un pas mare pentru comunitatea specialiștilor în construcții (și instalații).

PRECIZARE: în România nu mai sunt buletine de mai bine de 15 ani de când au fost înlocuite de cărțile de identitate, termenul arhaic de “buletin” fiind folosit doar de funcționarii publici că la ei merge leafa indiferent cum îi zic.

Că cam asta a fost bine. Mulțumim!

Cui trebuie să-i mulțumim?

Dacă vrei să știi cui să-i mulțumești, dă cu mausu' pe AICI
Andreea Uncrop - șef birou autorizări tehnico-profesionale la MDLPA

Dar, spre deosebire de filmele americane de acțiune în care Ion Claudiu Vandam le rupe fâșu’ la borfași dar o ia pe căi greșite până vine Ciac Noris și-i aplică o corecție fizică la șpagat, iar la final totul se termină cu bine pe fundalul unui superb apus de soare photoșopat, povestea examanelor de atestare a verificatorilor de proiecte și experților tehnici nu se termină la fel de optimist.

De ce trebuie să nu mulțumim?

După un concediu relaxat de vreo 45 de zile, din ciclul “ne doare-n [text lipsă]* de candidați”, ministerul controlat de forțe politice externe ne anunță cu nonșalanță că:

“MDLPA publică rezultatele parțiale obținute în urma analizei asupra contestațiilor privind formularea subiectelor. Argumentele Comisiilor Centrale de Examinare vor fi publicate în cursul săptămânii viitoare și candidații vor fi notificați pe email privind punctajele obținute în urma reconsiderării punctajelor.”

UPDATE: între timp MDLPA a scos de pe site rezultatele parțiale (de aia nu merge linku’ de mai sus), dar le puteți accesa aici.

În traducere liberă:

“Deși aveam nevoie de 3 ori mai puțin timp pentru rezolvarea contestațiilor și Procedura prevede 7 zile, am preferat să ne distrăm în Thasos pe banii de la examen și n-am făcut nimic concret pentru publicarea rezultatelor la contestații, motiv pentru care amânăm publicarea undeva pe săptămâna viitoare că de candidați ne doare-n în [text lipsă]* și ăștia oricum nu comentează.”

* fiecare cititor are libertatea să completeze cum crede de cuviință, intenția autorului neputând fi betonată la momentul publicării articolului.

netransparență

nerespectare termenelor

organizare defectuoasă

  • examene la ora 16:00
  • examene la 30+ grade celsius
  • examene suprapuse, inclusiv peste cele de admitere la medicină
  • subiecte eronate
  • comisii arogante (vezi examen expert Cc unde comisia nu acceptă nici-o contestație)

Dacă ne uităm tangențial la Procedură și facem cetire la art. 23 lit. b), ne edificăm imediat unde este problema și cine a ars-o aiurea toată vara ca greierele din fabulă. Membrii comisiei de soluționare a contestațiilor au transmis în maxim 3 zile de la data primirii contestațiilor rezultatele analizei contestațiilor.

“Membrii comisiei de soluționare a contestațiilor au, în principal, următoarele atribuții:

(…)

b) transmite în termen de maxim 3 zile de la data primirii contestațiilor către secretariatul general rezultatele analizei contestațiilor pentru a fi publicate, pe pagina de internet a autorității competente, în termenele prevăzute de prezenta procedură.”

Deci, membrii comisiei de soluționare a contestațiilor au transmis în maxim 3 zile de la data primirii contestațiilor rezultatele analizei contestațiilor la autoritatea (in)competentă, mai exact pe 31 iulie 2022.

Acu’ la început de august MDLPA-iștii aveau rezultatele analizei contestațiilor așa cum prevede legea scrisă de ei înșiși. Ce să facă cu rezultatele la contestații? Tot ce zice legea, mai exact art. 24 alin. (2) lit. h) din aceeași Procedură care ne lămurește dincolo de orice interpretare:

“Autoritatea competentă asigură secretariatul comisiilor centrale de examinare, al comisiilor regionale de examinare și al comisiei de soluționare a contestațiilor, resursele financiare, materiale și de personal necesare desfășurării activității acestora, după cum urmează:

(…)

h) afișează pe pagina de internet a autorității competente rezultatele obținute de candidați în urma susținerii examenelor de atestare tehnico-profesională, în termen de cel mult 3 zile de la încheierea acestora, precum și rezultatele obținute după soluționarea eventualelor contestații în condițiile prezentei proceduri, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii examenului

Dar lucrurile n-au fost chiar așa. Autoritatea (in)competentă a primit rezultatele analizei contestațiilor pe 31 iulie, le-a aruncat într-un sertar și a plecat în Thasos, deși, conform Procedurii scrise de aceeași autoritate trebuia să le publice pe 7 august. Uite așa, s-a făcut 12 septembrie și rezultate finale p..a!

Concluzii

Acestea fiind zise, sper că v-ați edificat că cam cine își bate joc de noi, iar într-un cadru mai larg, de ce suntem unde suntem ca țară și că cam ce ne așteaptă în viitor. Mai (ne)mulțumiți-le și voi vașnicilor lucrători la MDLPA că nici carne pentru frigiderele dânșilor nu mai am. Plus că trebuie să merg pe calea (in)justiție românești într-un demers sortit eșecului pentru că, nu-i așa, justiția balcanică nu are legătură cu adevărul ci cu satisfacerea intereselor vremelnice ale oamenilor care se fac că lucrează la stat.

Ce este mai trist e  faptul că oricum nu se va schimba mare lucru, iar multitudinea de motive, scuze și alte îmbârligături de evitare/pasare a responsabilității a factorilor (i)responsabili cu atestarea verificatorilor de proiecte și experților tehnici vor continua, la fel ca și salariul acestora.

Sper că finalul filmului sexiunii de examinare v-a lăsat și vouă un gust amar, pentru că, nu uitați, ce nu te doboară te întărește.

Doar adevărul contează (sau nu)…

P.S. Dacă sperați să se îmbunătățească ceva, puteți să uitați că DNA-ul e împușcat în picior, DIICOT-ul e în haos total, Parchetul General e luat pe persoană fizică de PSD-PNL-UDMR, iar furăciunea cu fonduri europene este protejată de instituția care ar trebui să le rezolve (DLAF = copilul retard și corupt al OLAF-ului). De Parlament nu mai zic nimic că aici e clară treaba, le dăm 10.000 de euro pe lună să-și bată joc de noi, să distrugă economia și să protejeze capu’ la măciucă.

Între timp mai închidem din firmele care nu rezistă la sodomizarea de grup a monstruoasei cualiții și așteptăm inevitabilul sfârșit…

SFÂRȘIT

Abonează-te și află ce șmenuri mai fac "băieții deștepți" pe banii tăi

MDLPA

Leave a Comment