Despre


 
30 Octombrie 2015. Ora 08:11. Undeva într-un spital din România.

Murea tata…

Încă o victimă a sistemului de sănătate din România, în care pleci sănătos de acasă dar riști să dai colțu’ în spital. Un sistem cu medici “eroi”, deși o mare parte a lor se întorc acasă și, înainte să se descalțe, fac monetarul din plicurile primite. Un sistem în care totul este o loterie a pierzaniei, fie te lipești de o infecție intraspitalicească, fie nu ai medicamente să trăiești, fie dai de un incompetent care nu vrea să-și asume vreo responsabilitate.

În mod ironic, peste două zile avea să-și serbeze ziua de naștere. Pe 1 Noiembrie ar fi împlinit 79 de ani. Și-a ținut ziua în doliu național, victimă necunoscută, simbol al incompetenței și a corupției ce pare să nu mai dispară din țara asta blestemată…

30 Octombrie 2015. Ora 22:32. Primul apel la 112 din Clubul Colectiv din București, Romania.

64 de tineri aveau să-și piardă viața și încă 147 erau răniți…

1 minut și 9 secunde care mă infioară de fiecare dată când îmi aduc aminte. O tragedie inutilă ce dezlănțuie în mine o furie ce nu o pot stăpâni, mi-e scârbă că sunt român, că sunt părtaș la un măcel, la o crimă împotriva normalității. Niște tineri nu se vor mai întoarce niciodată acasă, niște mame nu-și vor mai strânge niciodată copii în brațe. Nu pot să accept și nu cred că o să pot accepta vreodată ceea ce s-a intamplat în clubul Colectiv. Același sistem bolnav, corupt, dezumanizat care l-a omorat și pe tata, le-a răpit orice șansă la viață…

Acesta este motivul pentru care am încercat să aflu ce s-a întâmplat de atunci până azi, ce măsuri s-au luat, ce îmbunătățiri s-au implementat în sistem. Răspunsul este unul trist, crud, brutal. S-au schimbat cadrele între ele, s-au relaxat condițiile legale de autorizare și nu se cunoaște situația reală.

Deși nu cred că voi schimba sistemul, măcar trebuie să aibă toată lumea șansa să cunoască Statul Român și oamenii din spatele lui. Să vadă unde se duc banii noștri și ce fel de oameni beneficiază de ei. De aceea voi publica toate corespondențele oficiale.

 

În memoria celor 64 de victime ale corupției @Colectiv,

Anonymus

 

“We’re so alive cause the day we give in is the day we die”Goodbye to Gravity

 

MDLPA